Champagne Pierre Paillard
Champagne Pierre Paillard, Bouzy
Broers Quentin en Antoine Paillard zijn de achtste generatie ‘farmers of fizz’. Samen runnen zij Champagne Pierre Paillard in Bouzy, een van de 17 grand cru dorpen. De familie Paillard maakt al meer dan 200 jaar Champagne in Bouzy. Niet ver van het welbekende Champagne Barnaut in deze grand cru Bouzy ligt het domaine. Het domaine bestaat uit 11 hectare waarvan 60% is beplant met Pinot Noir en 40% met Chardonnay. Ze maken vijf Champagnes en twee Coteaux Champenois (wit en rood) met druiven exclusief uit Bouzy. Dit is bijzonder, omdat het blenden van druiven uit verschillende dorpen hier eigenlijk de norm is. De Paillard broers vinden dat een grote wijn begint in de wijngaard. Ze werken er actief aan om hun gronden te beschermen en te versterken door hun eigen compost te gebruiken. Het doel is de micro-organismes in grand cru Bouzy te behouden, net als de nuttige insecten om zo de beste champagne te maken. Zij gebruiken nooit onkruid- of insectenverdelgers. Elk perceel wordt individueel bewerkt met de hoogste aandacht voor de typiciteit van het terroir. De expertise van Pierre Paillard champagne maakt het een van onze favoriete Bouzy champagne imports.