Champagne Pierre Paillard

Champagne Pierre Paillard, Bouzy

Broers Quentin en Antoine Paillard zijn de achtste generatie ‘farmers of fizz’ (boeren van bruis). Samen runnen zij Champagne Pierre Paillard in Bouzy. De familie Paillard maakt al meer dan 200 jaar Champagne in Bouzy. Het domaine beslaat 11 hectare waarvan 60% is beplant met Pinot Noir en 40% met Chardonnay. Ze maken vijf Champagnes en twee Coteaux Champenois (wit en rood) uit alleen Bouzy, wat bijzonder is, omdat het blenden van druiven uit verschillende dorpen hier eigenlijk de norm is. Ook Quentin en Antoine vinden dat een grote wijn begint in de wijngaard. Ze werken er actief aan om hun gronden te beschermen en te versterken door hun eigen compost te gebruiken met als doel de micro-organismes te behouden net als de nuttige insecten. Zij gebruiken nooit onkruid- of insectenverdelgers. Elk perceel wordt individueel bewerkt met de hoogste aandacht voor de typiciteit van het terroir.